00:00

Unbyns IF

Referat: Ohtana/Aapua - Unbyns IF

Vi åker till en av de svåraste bortamatcherna med en trupp där många saknas, men med ett visst hopp om att kunna störa dom efter en bra hemmamatch innan sommaruppehållet.
Vi har Tim i mål, backlinje med Fille, Alex, Robbs och Herman. På mitten Stefan och Stubben med Svanne framför. Framåt har vi Robin, Wille och Axel. Avbytare är Emil och Bulan.
Vi förväntar oss tryck och dom har mycket boll men vi håller emot rätt bra. När vi väl har boll kan vi kombinera på mitten men sista passet går i gapet på deras försvar. Tyvärr kan dom ta ledningen redan efter en kvart (vi hade behövt hålla emot längre). Dom spelar ett spel med mycket långa bollar som slås snabbt och ofta ut på vår vänsterkant och därifrån inlägg med mycket fin kvalitet som skapar svårigheter för oss.
Dom kan göra både 2-0 och 3-0 innan halvlek. Något mål för mycket kan vi tycka för att vi skall vara nöjda med prestationen.
I andra startar vi bedrövligt och har en period där dom får göra 4 mål på 10 minuter där vi inte spelar rejält i egen box på fasta situationer. Det blir naturligtvis gamnacke, och matchen dör lite. Dom kan göra ytterligare 2 mål innan matchen är slut.
Vi naturligtvis inte nöjda med vår prestation. Ohtana iofs riktigt bra och vi hade fått mycket svårt hota dom även om vi gjort en bra prestation. Men 3-4 mål känns som bjudningar från oss där vi inte spelar rejält nog i egen box.
Hursom en bra genomkörare inför fortsättningen av serien.
Som vanligt finns ljusglimtar. Alex och Robbs löser mittbacksspelet bra. Stubben blir MOTM och ligger bakom mycket av det egna spel vi har. Svanne aktiv över hela banan och kan sånär skapa ett par frilägen. Bulan tillbaka i spel efter en långvarig inflammation.